Weekblad deGouda digitaal

Koninklijke Horeca Nederland: verliezen Goudse horeca niet snel terugverdiend

Gouda – De verliezen die momenteel worden geleden in de Goudse horeca, laten zich niet licht wegpoetsen. Dat blijkt uit het verhaal dat Lennart van Gastel, van Koninklijke Horeca Nederland gisteren vertelde aan de gemeenteraad. Hij vertelde over de aanvragen voor uitstel van huur en over de aankomende financiële problemen in de horeca.

Lennart van Gastel was een van de sprekers die door de gemeenteraad was uitgenodigd om te vertellen over de gevolgen van de Coronacrisis in de praktijk. Goudse restaurantondernemers hebben volgens hem onvoldoende buffer om de crisis op te vangen. Veel lasten blijven doorlopen, zegt van Gastel, waardoor er al snel problemen optreden in de beschikbaarheid van geld: “47% van alle restaurantondernemers heeft per direct een liquiditeitstekort. 32% daar bovenop binnen 4 weken”, legt hij uit. “Dus met andere woorden, binnen 4 weken heeft 80% van de restaurantondernemers een liquiditeitsprobleem”.

Huur
Gelukkig wordt er wat meebewogen door verhuurders: “60% van de aangesloten Goudse horeca heeft de verhuurder op dit moment aangeboden om de huurbetaling uit te stellen”, vertelt hij. Oftewel het merendeel van de huurders hoeft even geen huur te betalen. Dat is maar voor even, schetst van Gastel: “Slechts 14% van die verhuurders heeft gezegd dat er een maand of een deel ervan kwijtgescholden mag worden”.

Terugverdienen
Hij verwacht bovendien niet dat de gefnuikte inkomsten van de sluiting na heropening snel kunnen worden terugverdiend. Van Gastel: “De verwachting is dat rond 60% van de horeca binnen drie a vier maanden in de financiële problemen gaan komen”. Dat is nog lang na de verwachte heropening van de horeca en daarmee bepaald geen verlicht toekomstbeeld.

De lege terrassen van Gewoon Gouds en Gouds Glas

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl