Weekblad deGouda digitaal

Smeltende Goudse kazen

Terwijl heel Gouda zich onder schaduwdoeken schaart en de opblaasbare zwembadjes gestaag blauwalg oplopen, zitten mijn vriend en ik afgepeigerd op ons zojuist afgespoten balkon. De koelte van het vrijwel direct verdampte water is een korte verlichting van de brandende zon die ons huis in een heteluchtoven om heeft getoverd. Ik ben slechts enkele takjes rozemarijn op mijn lichaam verwijderd van een gebraden kippetje.

De hele zomer werken wij door en hebben wij slechts de avonduurtjes om als twee smeltende, Goudse kazen buiten te zitten. Op het werk verzetten wij ons met de andere achterblijvers tegen hoofdpijntrekkende airconditioners en vakantiefoto’s van collega’s die hun Out of Office zijn vergeten aan te zetten. Om acht uur later in die genadeloze hitte op huis aan te gaan. Langs gele bermen, riekende plastic zakken van mensen die de ophaaldag niet lijken te onthouden en opgejaagd door een maffioso-familie nijlganzen in het park. Zij zien geen reden om nog naar een tropisch oord te trekken. Ik des te meer.

We fantaseren van onze reis die van start gaat in september. En zullen er dan ook schaamteloos inwrijven dat uw zomers er al opzitten. Maar voor nu; drink, geniet, neem nog een duik en braad! Verschil moet er zijn.

Donna
30 jaar, woont sinds kort samen met R en schrijft om de week over haar integratie in Gouda.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl