Weekblad deGouda digitaal

Sneller onderzoek in nieuwe interventiekamer Groene Hart Ziekenhuis

Gouda – De afdeling Radiologie van het Groene Hart Ziekenhuis heeft een nieuwe kamer voor interventieradiologie geopend. De nieuwe apparatuur in de kamer zorgt ervoor dat er sneller en nog nauwkeuriger gewerkt kan worden. Dit is Volgens het GHZ een voordeel voor bijvoorbeeld vaatpatiënten die een dotterbehandeling moeten ondergaan of bij wie een stent geplaatst wordt.

Interventieradioloog prof. dr. Pattynama: “De nieuwe apparatuur heeft de mogelijkheid om de beelden in 3D weer te geven waardoor we beter kunnen zien waar bijvoorbeeld een stent in het bloedvat precies geplaatst moet worden. Voor de patiënt heeft dat als voordeel dat de ingreep sneller gedaan kan worden. Zo vermindert ook de hoeveelheid röntgenstraling en contrastvloeistof die voor het onderzoek nodig is. Daarnaast is de kamer een stuk ruimer en comfortabeler dan voorheen. Met een speciaal lichtplan kunnen we voor de patiënt een rustgevende omgeving creëren.“

Contrastvloeistof
Interventieradiologie is een röntgenonderzoek waarbij contrastvloeistof direct in de bloedvaten wordt gespoten. Slagaders of aders in een bepaald lichaamsdeel worden met behulp van deze vloeistof en röntgenopnamen in beeld gebracht. Eventuele afwijkingen in de aders worden hierdoor zichtbaar. Interventieradiologie heeft als groot voordeel dat het een minimaal invasieve behandeling is. In de meeste gevallen is plaatselijke verdoving voldoende. De kans op complicaties als infecties of nabloedingen is relatief klein en het herstel is over het algemeen kort.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl