Weekblad deGouda digitaal

Social Sofa

Column – Een van de zaken waar ik me mee bezighoud nu niet al mijn vrije tijd meer wordt opgeslokt door de politiek, is glasmozaïek. Ja, je leest het goed. Ik ben een flink aantal zaterdagochtenden in een garagebox in de binnenstad van Gouda aan het mozaïeken -geslagen. Samen met een aantal andere vrijwilligers, waarvan ik misschien nog wel de minst -fanatieke ben, hebben we al vele uren werk in de Social Sofa -gestoken. Een Social Sofa is een betonnen gegoten bank, in de vorm van een sofa, van 1500 KG (net zo zwaar als een middenklasse auto), die nog beplakt kan worden met stukjes glasmozaïek, in een patroon dat je zelf kunt bepalen.

De bank weegt na het -beplakken 1800 KG en is alleen met een zware heftruck te vervoeren. In dit geval hebben de initiatief-nemers bedacht om een -bestaand -schilderij, van een goudse kunstenares, te projecteren op de bank. Er zijn ongeveer 30 verschillend gekleurde glastegeltjes op matten.  Die moeten we zelf in driehoekjes knippen en volgens het schilderijpatroon op de bank lijmen. Ook de lijm mengen we zelf. We hebben een dagdeel les gehad van een kunstenares die gespecialiseerd is in dit soort mozaïekwerk.

Het wordt prachtig en het is erg gezellig om met een groep zoiets te doen. De Social Sofa doet dus nu zijn naam al eer aan. De garage-box wordt geheel belange-loos ter beschikking gesteld door een schildersbedrijf uit de binnenstad. Ergens in september hopen we de Sofa per heftruck op zijn definitieve plek neer te zetten in het plantsoen, pal bij mij voor de deur. Alleen al daarom wilde ik eraan meewerken… Het huidige houten bankje wordt naar een andere plek verplaatst.

Door het project let ik er de laatste tijd wat meer op wie er nu zoal op deze plek op een bankje gaan zitten. Dat waren deze week: drie alcoholisten, hun wodka netjes in een papieren zak, een innig en urenlang zoenend jong stelletje, een groep blowende jongeren, fietsen losjes rondom de bank gegooid, twee hondenbezitters en een enkele toerist. Ik kan je verzekeren dat die straks allemaal op de mooiste Sofa van heel Gouda komen te zitten…

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook