Weekblad deGouda digitaal

Sociale huurwoningen in voormalig stadskantoor Agnietenstraat

Gouda – Mozaïek Wonen gaat een deel van de leegstaande kantoren van het voormalig stadskantoor aan de Agnietenstraat in Gouda,  verbouwen tot 52 sociale huurwoningen. Deze woningen bevatten straks een diversiteit aan woonvormen: studio’s, tweekamer- en driekamerappartementen en zorgen voor meer aanbod voor kleine huishoudens.

Bij gebrek aan bouwlocaties in de gemeente Gouda, gebruikt Mozaïek Wonen deze lege kantoren om te verbouwen tot sociale huurwoningen. In totaal gaat het om 6000 m2 kantooroppervlak waarin 52 appartementen worden gemaakt. Deze sociale huurwoningen, die komen boven de Nieuwe Marktpassage aan de kant van de Hema, krijgen Franse balkons. Het worden vijf studio’s, tien tweekamer- en 37 driekamerwoningen. Bovenop de bestaande bouw komt een extra verdieping met appartementen.

‘Spannend en zeer belangrijk project’
Boven de Kijkshop, waar voorheen het college kantoor hield, worden ongeveer dertig koopappartementen gebouwd. Voormalig wethouder Rogier Tetteroo zegt op zijn facebookpagina heel blij te zijn dat ‘dit spannende en zeer belangrijke project is gelukt.’  “Het resultaat mag er na bijna een jaar zijn: mooie sociale huurwoningen (ca 52) voor jongeren, eenpersoonshuishoudens, statushouders, ex-begeleid/beschermd wonen en hele mooie koopappartementen (ca 30) op het kopgebouw (boven de Kijkshop aan het water).”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl