Weekblad deGouda digitaal

Songfestivalmiljoen naar gemeente Rotterdam

Rotterdam/Gouda – ‘I spent all of the love I’ve saved, we were always a losing game. Small-town boy in a big arcade, I got addicted to a losing game Ooooooh Oooooh’…

Allemaal zongen we het luidkeels mee: Duncan Laurence vertolkte loepzuiver en breekbaar ‘Arcade’ tijdens het Eurovisie Songfestival 2019.  Na de vreugde volgde een fikse ellebogenrace, want welke Nederlandse stad kwam ervoor in aanmerking dit grootse evenement volgend jaar te organiseren? Uiteindelijk nam Maastricht het op tegen Rotterdam en kwam Rotterdam als winnaar uit de bus.

Songfestivalkaas
In deze verhitte strijd zegde de provincie Zuid-Holland 1 miljoen euro toe bovenop de Songfestivalbegroting van de stad, om zo de kansen te vergroten het evenement naar Zuid-Holland te halen. Rense Weide van de VVD sprak van een ‘gouden kans om Zuid-Hollandse parels als Kinderdijk, de Keukenhof, kaasstad Gouda en hofstad Den Haag te promoten.’ Voor Goudse ondernemers en de gemeente Gouda is dit inderdaad een prachtige kans de stad op zijn mooist te laten zien en wellicht de show live uit te zenden vanaf de Markt? Een tentenkamp op te zetten op GOUDasfalt? Een Songfestivalkaasje te ontwikkelen? Het gemeentehuis te verpakken in regenboog-cadeaupapier? Maar: dit geld is geoormerkt voor de gemeente Rotterdam.

Ik sprak met Jaap Wiersma van de provincie, over het voortraject en de kansen.

Subsidie
Dit traject is vrij ongebruikelijk: normaal gesproken dienen bedrijven of organisaties een subsidieaanvraag in. Dit keer nam Provinciale Staten het initiatief om geld beschikbaar te stellen aan de gemeente Rotterdam, maar niet geheel zonder voorwaarden. Een van die voorwaarden behelst de samenwerking van Rotterdam met de regio eromheen. De provincie wil aanmoedigen dat gemeenten en het bedrijfsleven uit heel Zuid-Holland de samenwerking opzoeken met Rotterdam. Rotterdam is, voor dit evenement, ook afhankelijk van allerlei partijen in de regio en bezoekers zullen zeker uitwaaieren over de hele provincie.

Voorstel
Heb je ideeën over hoe ook Gouda kan bijdragen aan de Songfestivalgekte? De gemeente Rotterdam heeft een e-mailadres waarop je met songfestivalvragen- en suggesties terecht kan: songfestival@rotterdam.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl