Weekblad deGouda digitaal

SP Gouda: Geen huurverhoging in Coronacrisis

Gouda – De SP roept in een open brief verhuurders in Gouda en de Krimpenerwaard op om af te zien van de huurverhoging in 2020. Tevens worden verhuurders en hypotheekverstrekkers opgeroepen om coulant te handelen bij huurachterstanden of achterstanden in de betaling van de hypotheek, zolang de economie in een acute crisis verkeert.

De verwachting is dat bij grote groepen mensen het inkomen gaat dalen ten gevolge van de voorspelde economische achteruitgang. Met name flexwerkers en zzp-ers (34% van de beroepsbevolking) zijn kwetsbaar bij zware economische tegenwind. Het zijn de mensen die vaak als eerste hun werk verliezen en moeilijk weer werk vinden bij een economische krimp. Maar ook werknemers met een vast contract kunnen op straat komen te staan.

  • De SP roept verhuurders in Gouda en de Krimpenerwaard op om af te zien van de jaarlijkse huurverhoging.
  • Tevens roept de SP de verhuurders en hypotheekverstrekkers in Gouda op om coulant te handelen bij huurachterstanden of achterstanden in de betaling van de hypotheek, zolang de economie in een acute crisis verkeert:
    • Geen incassokosten of andere boetes te berekenen bij achterstanden.
    • Mensen niet uit hun huis te zetten bij achterstanden.
    • Bewoners met een beginnende achterstand pro-actief te benaderd.
    • Maatwerk te bieden bij het oplossen van achterstanden waarbij uitstel van betaling en het kwijtschelden van 1 of meerdere maanden huur/hypotheek tot de mogelijkheden behoren.

De grote verhuurders zoals Mozaiek Wonen, Woonpartners, QuaWonen, van het Hof verhuur als ook de grote banken in de regio zijn met een open brief via hun digitale contactadressen aangeschreven.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl