Weekblad deGouda digitaal

SP Gouda: ‘hervat per direct de buurtbus Gouda – Reeuwijk’

Gouda – Ruim twee weken geleden voerde de SP in Gouda al actie voor de terugkeer van de buurtbus tussen Gouda en Reeuwijk. Vanwege Corona rijden de buurtbussen al maanden niet. Met nam oudere mensen zijn afhankelijk  van deze voorziening om o.a. naar het Groen Hart Ziekenhuis of het NS station Gouda te reizen.

In een reactie van Arriva via twitter liet het bedrijf weten haar best te doen. Maar hiermee is voor de SP de kous niet af. De SP heeft nu per brief Arriva opgeroepen om binnen 2 weken de diensten van de buurtbus of een gelijkwaardige voorziening tussen Gouda en Reeuwijk tegen dezelfde kosten, te hervatten.

De buurtbus is een publieke voorziening en behoort daarmee door Arriva door een volwaardig alternatief, en tegen openbaar vervoer kosten, te worden vervangen.

Wat betreft de SP moet een vervoersbedrijf met,  naar eigen zeggen,1500 bussen, 60 touringcars, 147 treinen en 14 waterbussen en 5500 medewerkers in staat worden geacht om binnen enkele weken een relatief overzichtelijk probleem als de buurtbus Gouda- Reeuwijk op te lossen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl