Weekblad deGouda digitaal

SP verrast wethouder Tetteroo met een woningnood-petitie

Gouda – Maandag 9 maart verraste de SP samen met enkele woningzoekenden de Goudse woon-wethouder Tetteroo met een woningnood-petitie. De SP vindt dat er voor 2022 750 extra sociale huurwoningen bij moeten komen en dat 50% van alle nieuwbouw sociale huur wordt.

Gouda viert in 2022 haar 750 jarig bestaan. De extra 750 sociale huurwoningen zijn wat de SP betreft een eerste stap om genoeg sociale huurwoningen voor jonge mensen, de Goudse generatie van de toekomst, door te geven!

In korte tijd kreeg de SP 50 meldingen en verhalen van bewoners binnen op het recent gelanceerde meldpunt stopwoningnood.nl. De melders staan al jaren ingeschreven en reageren zeer regelmatig op woningen. Uit de verhalen van met name Goudse jongeren spreekt wanhoop en frustratie. Het is niet alleen voor hen maar ook voor de stad slecht dat zij niet in staat worden gesteld een zelfstandig leven op te bouwen.

Artikel gaat verder na de foto

De cijfers laten ook zien dat er nog veel meer moet gebeuren. Het aantal mensen dat een sociale huurwoning zoekt in Gouda is in de periode 2015-2018 gestegen  met 1834 naar meer dan 5000. Terwijl het aantal sociale huurwoningen in dezelfde periode afnam met 154. In 2019 kwamen er amper woningen bij. De behoefte aan sociale huurwoningen is met 50% toegenomen, maar het antwoord van Gouda was: minder sociale huurwoningen! De wethouder erkent dat er een stevige opgave ligt om voldoende sociale huurwoningen te realiseren en dat hier al stappen in genomen worden.

Wat de SP betreft worden de ambities in Gouda verder opgeschroefd:

  • 750 extra sociale huurwoningen erbij vóór 2022, zo houden we onze jonge mensen in de stad.
  • Minimaal 50% van alle nieuwbouw wordt sociale huur, zo zorgen we voor voldoende sociale huurwoningen voor de toekomst.
  • Verkoop sociale huurwoningen naar 0!
  •  Geen speculatie met Goudse woningen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl