Weekblad deGouda digitaal

Speciaal nestje voor baby’s Groene Hart Ziekenhuis

Gouda – Voor te vroeg geboren baby’s heeft het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) sinds kort een speciaal ‘nestje’. Dit zogenaamde comfynestje is een  rond rolkussen met speciale korreltjes en een fijn zacht textiel. Hierin liggen baby’s prettiger en het stimuleert volgens het ziekenhuis de ontwikkeling van een normaal bewegingspatroon.

Te vroeg geboren baby’s kunnen daarnaast in zo’n nestje hun lichaamstemperatuur beter op peil houden. Tenslotte dragen de nestjes bij aan het voorkomen van een voorkeurshouding en is de baby beter in staat om de handjes naar de mond te brengen en op die manier zichzelf te sussen.

 “In onze GezinSuites worden moeder en kind niet gescheiden gedurende het verblijf. Ook als het (premature) kindje in de couveuse moet, mag het bij de moeder op de kamer blijven.  Tijdens deze gezinsgerichte zorg, bekijken we voortdurend op welke manier we het voor moeder en kind zo prettig mogelijk kunnen maken en hoe we de baby daarnaast kunnen ondersteunen in de ontwikkeling. Voor te vroeg geboren baby’s is het daarom belangrijk om de situatie in de baarmoeder zo veel mogelijk na te bootsen. Het comfynestje zorgt ervoor dat de baby in elke houding ondersteund wordt en, net als in de baarmoeder, een begrenzing om zich heen voelt. Dit geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid”, legt Cindy van Triet, teamleider van de GezinSuites uit.

Vrienden van het GHZ
De Comfynestjes zijn geschonken door de stichting Vrienden van het GHZ. Deze stichting realiseert projecten die het verblijf van de patiënt en de naasten in het ziekenhuis zo comfortabel mogelijk maakt.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl