Weekblad deGouda digitaal

Special Olympics Nationaal Langlaufevenement voor het eerst in Gouda

Gouda – Voor de eerste keer wordt het Special Olympics Nationaal Langlaufevenement georganiseerd op de langlaufbaan in Gouda. Dat gebeurt op 9 december. Dit evenement is bedoeld voor langlaufers vanaf 8 jaar met een verstandelijke beperking.

De wethouder Jan-Willem van Gelder geeft rond 13.00 uur het officiële startsein. De langlaufwedstrijden beginnen om 13.30 uur. Iedereen is van welkom om hierbij aanwezig te zijn, de toegang is gratis.

Brandende toorts
Zoals het een echt Special Olympics evenement betaamt, rennen de lopers van Torch Run met een brandende toorts door de omgeving van Gouda. Bij de accommodatie aangekomen wordt de vlam ontstoken, gevolgd door het uitspreken van de eed. Sinds 1997 verzorgt de Nederlandse politie namens Stichting Torch Run Nederland de binnenkomst van ‘the Flame of Hope’ bij alle Special Olympics evenementen. Op deze manier vraagt men aandacht voor sporters met een verstandelijke beperking.

‘Geweldige dag’
Dit evenement is bedoeld voor langlaufers met een verstandelijke beperking. De sporters moeten minimaal 8 jaar oud zijn en een verstandelijke beperking hebben waarbij een IQ tot en met 70 wordt aangehouden als richtlijn. “We beginnen zoals altijd met een ceremoniële opening, met ondersteuning van Torch Run. Daarna gaan de deelnemers aan de slag. Het programma is verdeeld in tweeën zodat na de divisioningswedstrijden, er een nieuwe indeling gemaakt wordt en er in de finalewedstrijden op gelijkwaardig niveau gestreden wordt om podiumplaatsen. Iedere sporter gaat met een aandenken naar huis en het wordt een geweldige sportieve dag”, aldus Marc Pelkman van Tandem Support.

Tijdens de pauze om 14.30 uur is er een clinic voor mensen met een beperking die kennis willen maken met de langlauf sport. Hiervoor kun je nog inschrijven via info@tandemsupport.nl.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl