Weekblad deGouda digitaal

Spectaculair transport van operatiekamers GHZ

Gouda- Een spectaculair transport was het vandaag bij het Groene Hart Ziekenhuis. Twee complete operatiekamers werden compleet verwijderd uit het complex die over de snelweg van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda naar het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal verhuizen.

Het gaat om mobiele operatiekamers die overbodig zijn geworden in Gouda, maar nog zo ‘hightech en in perfecte staat’ zijn, dat Bravis Ziekenhuis graag wil hebben. Ze gaan gebruikt worden door het Pijncentrum en door Oogheelkunde in Roosendaal, waarvan de nieuwe onderkomens eind dit jaar klaar zijn. Het Groene Hart ziekenhuis heeft de mobiele OK’s gebruikt tijdens de periode van nieuwbouw waarbij twee ziekenhuislocaties in Gouda samengevoegd werden tot een.

Een van de grootste hijskranen van Europa werd vandaag ingezet om de OK’s over het dak van het Groene Hart Ziekenhuis te tillen. In Roosendaal zal een 700 tons kraan de takelwerkzaamheden doen, waarbij de bouwdelen de laatste meters naar de definitieve plek toe, via transportrollen zullen afleggen.

Volgens de ziekenhuizen is er door de deal met de mobiele operatiekamers sprake van een win-winsituatie, niet alleen voor de instellingen zelf, maar ook voor de samenleving. De overname kost 700.000 euro, inclusief het transport. Aanschaf van twee nieuwe units zou twee miljoen euro kosten.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl