Weekblad deGouda digitaal

Spelletjes rond Het Geheim van Sinterklaas

#Gouda – Welk geheim heeft Sinterklaas? Kinderen kunnen dat zaterdag 21 november  ontdekken aan de hand van activiteiten in het centrum.  Voor de derde keer organiseren de binnenstadondernemers dit evenement, waarbij kinderen vanaf 11.00 uur spelletjes kunnen doen in de stad, met als afsluiting de ontknoping van het geheim in het Oude Stadhuys op de Markt (tussen 12.00 en 17.00 uur).

Op elf plaatsen in het centrum worden activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Ze kunnen bijvoorbeeld blikgooien in de Zeugstraat, chocoladegeld rollen op de Oosthaven, taaitaai versieren in de Lange Groenendaal of wortels gooien in de Naaierstraat. Met elk van deze spelletjes verdienen de kinderen een veer voor op hun muts. Wie een aantal veren heeft verzameld, kan naar het Oude Stadhuys, dat ook dit jaar de verblijfplaats is van de Sint. Hier wordt het geheim onthuld. De kinderen kunnen ook een kijkje nemen in de slaapkamer en de werkkamer van Sinterklaas en in de pakjeskamer. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur wordt tijdens een theatershow door Djoozz, Bolle Blaas en Tedje Toet het geheim bekend gemaakt.

Recordpoging schoen zetten

Op zaterdag 28 november mogen alle kinderen hun schoen zetten in het Oude Stadhuys op de Markt, dat kan tussen 12.00 en 18.00 uur. Gouda gaat dan weer voor het wereldrecord schoen zetten. Om dat te kunnen bereiken zijn er meer dan 800 schoenen nodig. Vorig jaar werd het record net niet gehaald. Op koopzondag 29 november kunnen de kinderen tussen 15.00 en 19.00 uur hun gevulde schoen weer ophalen. Er is dan een schoenophaalfeest met pietendisco.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl