Weekblad deGouda digitaal

Spontane gesprekken op de Goudse warenmarkt

Gouda – Ruik je de stroopwafels en het versgebakken brood al? Heb je al geproefd van een stukje streekkaas? Slaan je smaakpapillen op hol bij het zien van de bakken vol gebrande noten, het verse fruit, de smeersels en kruiden? Op de Goudse warenmarkt komt het allemaal bij elkaar en kun je, op een van de sfeervolste plekjes van Nederland, struinen, kijken, kopen en naar huis gaan met een voordelige boodschappentas vol versproducten.   

Midden in de nacht opstaan, je handelswaar inladen en voor dag en dauw je kraam inrichten… Het hoort erbij als je marktverkoper bent.  Het moet dus wel je passie zijn: vroeg op, lang op je benen staan en de hele dag een vrolijk praatje paraat hebben voor al die mensen aan je kraam. Wilco Lokhorst is zo’n ondernemer: hij staat met Bakkerij ’t Stoepje al 11 jaar op de Goudse warenmarkt en houdt van het vak, van de producten en van de mensen met wie hij in contact komt. Wilco: ‘Ik herinner me nog dat ik echt overgehaald moest worden. Het leek me verschrikkelijk op de markt te staan. Dag 1 en ik was al om: het contact met klanten is zo leuk! Aan de kraam ontstaan voortdurend spontane gesprekken, mensen storten binnen een paar minuten hun hart bij je uit. Dat gebeurt gewoon minder in de supermarkt.’ En de Goudse markt, hoe onderscheidt die zich?

Wilco: ‘De samenwerking tussen horecaondernemers, marktverkopers en gemeente is echt uitzonderlijk. Wanneer er evenementen gaan plaatsvinden is er eerst onderling overleg. We maken een plan dat zo goed mogelijk werkt voor alle partijen en de gemeente is meer dan bereid ons tegemoet te komen. De locatie van de markt is ook fantastisch. De cirkelvorm waarin we opgesteld staan rond het oude stadhuis is misschien niet heel handig, maar wel heel gezellig.’ En waarom de markt een bezoekje waard is? Lokhorst: ‘Simpel. De markt is gezellig, het aanbod is uitgebreid en vers en je komt met elkaar in contact.’ Welkom op de Goudse warenmarkt!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl