Weekblad deGouda digitaal

SPORT•GOUDA start nieuwe beweegtrajecten voor kinderen met autisme

Gouda – Niet voor iedereen is bewegen en sporten vanzelfsprekend, bijvoorbeeld voor kinderen met autisme. Per 30 september 2020 start er daarom een nieuw traject Fit & Happy waarbij SPORT•GOUDA samenwerkt met het Sociaal Team en Het Bruisnest. De sport- en spellessen van Fit & Happy zijn speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar met autisme. Door de manier van uitleg geven en de uitvoering van de activiteiten, kunnen de kinderen na afloop van een traject gemakkelijker aansluiting vinden bij andere kinderen. Bij sport is namelijk iedereen gelijk!

 

Fit & Happy traject

Het kind volgt een traject bestaande uit 16 lessen. Bij deze lessen zijn drie professionals aanwezig: van Het Bruisnest, het Sociaal Team en SPORT•GOUDA. Tijdens deze lessen gaan we aan de slag met de motorische vaardigheden, maar ook zeker met de sociale en cognitieve vaardigheden. Op deze manier krijgt het kind meer aansluiting bij leeftijdsgenootjes, vindt het zijn/haar plezier in sport (terug) en leert het beter omgaan met situaties zoals winnen en verliezen. Tijdens de lessen komen er verschillende sporten en spellen aan bod. Na het eerste traject van 16 lessen start er in februari 2021 een tweede traject van 16 lessen.  In dit 2e traject kunnen nieuwe kinderen instromen, maar ook de deelnemers van het 1e traject kunnen nogmaals meedoen. Er is geen indicatie voor autisme nodig om te kunnen inschrijven.

 

Algemene informatie over Fit & Happy

Voor wie             : kinderen van 8 t/m 12 jaar

Tijd                      : iedere woensdagmiddag, 14:00 tot 15:00 uur (m.u.v. schoolvakanties)

Waar                  : Gymzaal Gerard Leeustraat 4, Gouda

Kosten                : € 55,- voor 1 traject van 16 lessen (geen indicatie nodig)

Bijzonderheden : bij de lessen zijn altijd drie professionals aanwezig:

vanuit het Sociaal Team, Het Bruisnest en SPORT•GOUDA.

 

Er zijn twee trajecten van 16 weken:

Traject 1             : week 40 t/m week 5

Traject 2             : week 6 t/m week 24

 

Enthousiast geworden? Aanmelden voor traject 1 kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl. Neem voor meer informatie contact op met Sabine Slootweg via sabine.slootweg@sportpuntgouda.nl of bel 0182 590910.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl