Weekblad deGouda digitaal

Sportvereniging kan subsidie aanvragen voor maatschappelijke activiteiten

Gouda – Er zijn landelijk steeds meer goede voorbeelden te vinden van sportverenigingen, die een bredere maatschappelijke rol vervullen. In de uren dat bijvoorbeeld de sportkantine niet wordt gebruikt, wordt de ruimte ingezet voor andere doeleinden. Het college wil dit in Gouda extra stimuleren en heeft hiervoor middelen vrijgemaakt. Verenigingen die een actieve maatschappelijke rol vervullen kunnen een eenmalige subsidie aanvragen. 

Het doel van deze actie is om bewoners van Gouda bij elkaar te brengen. Dit gebeurt door middel van sport en bewegen om zo onder meer de gezondheid van Gouwenaars te verbeteren.

Actieve maatschappelijke rol
Sportverenigingen die een bredere maatschappelijke rol willen vervullen, worden gefaciliteerd met verenigingsondersteuning (Sport.Gouda) en kunnen een eenmalige financiële bijdrage aanvragen vanuit de subsidieregeling Sportimpuls. Grote en kleine verenigingen, met of zonder accommodatie, ze kunnen allemaal subsidie aanvragen. De vereniging zal zoveel mogelijk worden aangehaakt aan al bestaande initiatieven in de wijk.

Eisen
Met een duidelijke opgesteld plan kan een vereniging subsidie aanvragen.  In het plan moet duidelijk naar voren komen wat de vereniging zal gaan doen met de subsidie en later in de toekomst zonder de subsidie. Een van de andere eisen is dat de vereniging  waar mogelijk bestaat uit vrijwilligers.

De gemeente hoopt op tien tot twintig aanmeldingen van verschillende organisaties. De subsidieregeling treedt 1 dag na de bekendmaking in werking en eindigt op 1 juni 2018.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl