Weekblad deGouda digitaal

Staatssecretaris niet van plan wegbezuinigen van Goudse hulppost van de Belastingdienst terug te draaien

Gouda – In reactie op vragen van de SP in Tweede Kamer laat staatssecretaris Snel van Financiën weten dat hij niet van plan is de Goudse hulppost van de Belastingdienst bij GC&FC Olympia terug te laten keren.

De SP-fractie in de Tweede Kamer stelde deze vragen na een tip van de Goudse afdeling van de SP. Volgens de staatssecretaris zijn er voor Gouwenaren genoeg mogelijkheden voor hulp bij belastingaangifte. De SP is het hier niet mee eens. De steeds verder terugtrekkende overheid, die mensen maar zelf laat uitzoeken hoe ze dingen moeten regelen, zorgt ervoor dat meer mensen onnodig in problemen komen.

Bovendien wordt hierdoor nog meer druk op de kleine groep goedwillende en hardwerkende vrijwilligers. De SP vindt dat als je mensen een verplichting, zoals belastingaangifte, oplegt, dat je ze dan ook de noodzakelijke hulp voor het aan de verplichting te kunnen voldoen, moet bieden.

Het zou niet de taak van vrijwilligers moeten zijn om het werk van de overheid uit te voeren. Bij het volgende debat in de Tweede Kamer over de Belastingdienst zal de SP pleiten voor het heropenen van de verdwenen hulpposten van de Belastingdienst in Gouda en andere gemeenten.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl