Weekblad deGouda digitaal

Stadsomroeper

Vorige maand kreeg ik een echte papieren brief van Cyclus in de bus. Er stond in dat de ophaal-dagen van het vuil veranderd waren. Het plastic ging bijvoorbeeld in mijn wijk van de dinsdag naar de donderdag. De nieuwe dagen gingen de eerste week van januari in.

Ik was dan ook wat verbaasd dat ik ook in januari op maandagavond overal plastic zakken zag hangen. Heb ik me dan vergist? Nog even kijken in de brief van Cyclus, nee hoor het moet echt donderdag zijn. En die zakken bleven dus allemaal nog een paar dagen bungelen.

Maar dat gebeurde niet alleen de eerste week van januari, de tweede, derde en vierde week gebeurde precies hetzelfde. Steeds op maandagavond plastic zakken en een enkele hing er zondag al, terwijl ze pas donderdag -opgehaald worden.

Er gaat dus iets ernstig mis met de boodschappen van gemeente en Cyclus: ze komen niet aan bij de bewoners.

Misschien een ideetje om op al die lantaarnpalen, waar de plastic zakken tegenwoordig -opgehangen kunnen worden, een sticker -plakken met de ophaaldag? Nu staat er dat je er alleen op de -ophaaldag je zak mag hangen, maar niet welke dat is.

En af en toe een geluidswagen door de buurt met een heuse omroeper die de -mededelingen die voor alle bewoners van belang zijn met een versterker de buurt door roept. Hallo hallo hallo, beste bewoners, luistert u even, hier is een bericht voor alle -bewoners. De zakken met plastic afval worden op donderdag opgehaald, wilt u ze dus tot dat moment binnen houden? En dan weer een muziekje. De volgende straat weer: Hallo hallo hallo. Er zijn vast wel vrijwilligers te -vinden die met een muziekje en een luidspreker door de wijken willen gaan en misschien nog wat reclame voor wat extra -inkomsten. Of het werkt weet ik niet, maar laten we eens iets -proberen. Ik heb genoeg van de troep op straat en ik ben niet
de enige.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl