Weekblad deGouda digitaal

Stadspromotie op afvalbakken bevestigd

#Gouda – Op maandag 2 november nam Wethouder Hilde Niezen (Stedelijk Beheer) de sleutel van de nieuwe afvalbakken aan van Maikel te Nijenhuis, Adviseur Buitenruimte bij Grijsen Park en straatdesign. Met deze symbolische handeling is de afvalbak officieel door de gemeente Gouda in gebruik genomen en is de historische binnenstad weer een stukje ‘schoner’ geworden.

Naast deze symbolische sleuteloverhandiging plaatste Wethouder Hilde Niezen ook het eerste ‘kaasplaatje’ op de afvalbak. Een tiental van de nieuwe afvalbakken worden voorzien van dit opvallende detail, een afbeelding van ‘de Kaasstad Gouda’. Op die manier zet de gemeente Gouda de afvalbakken ook in als promotiemiddel.

De nieuwe afvalbakken biedt de gemeente Gouda veel voordelen. Zo is de opslagcapaciteit van deze nieuwe afvalbakken, de Constructo 100, ongeveer verdubbeld ten opzichte van de oude. Een ander voordeel is dat deze nieuwe afvalbak een overkapping heeft. Hierdoor kan wind het afval niet meer uit de afvalbak blazen. Daarmee is een einde gekomen aan een ergernis van de oude open afvalbak.

afbalbakken

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl