Weekblad deGouda digitaal

Start 75 jaar Vrijheid in Zuidplas

Zuidplas – 2020 staat in het teken van 75 jaar Vrijheid. Komend jaar vinden diverse activiteiten plaats in de gemeente Zuidplas die 75 jaar Vrijheid extra in het licht zetten. De snertwandeltocht Rottemeren op 4 januari 2020 is de eerste in een reeks activiteiten waarbij het thema 75 jaar Vrijheid centraal staat. Wethouder Jan Verbeek lost het startschot om 8.30 uur op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen. 

Vijf afstanden bij Snertwandeltocht 

De snertwandeltocht Rottemeren is een jaarlijkse traditie om het nieuwe jaar sportief in te luiden. Dit jaar staat de wandeltocht in het teken van 75 jaar Bevrijding. Er zijn militaire voertuigen uit WO II, veldkeukens, tentoonstellingen en optredens van de Band of Liberation, Paradise Bigband en nog veel meer. De gezellige wandeling voert langs de Rottemeren, de molens en het natuurgebied Koornmolengat. Onderweg veel muziek en er zijn leuke spellen waar deelnemers vrijblijvend aan mee kunnen doen. 

Kijk voor meer informatie op www.ijsclubzevenhuizen.nl of sociale media. Er zijn vijf afstanden waar deelnemers zich voor kunnen opgeven ( 7, 12, 17, 21 en 26 km). 

Vrijheid geef je door 

Samen herdenken we in de gemeente Zuidplas het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven en als samenleving met elkaar verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Gedurende 2020 zullen verschillende activiteiten in de gemeente plaatsvinden om 75 jaar Vrijheid met elkaar te vieren. 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl