Weekblad deGouda digitaal
Tuin

Start groene voorbeeldtuinen in de Vogelbuurt

Gouda – Leerlingen van het Wellantcollege starten met de metamorfose van drie tuinen in de Vogelbuurt (Korte Akkeren). Het worden groene voorbeeldtuinen ofwel tuinen die niet volledig uit steen bestaan. De tuinen komen er op verzoek van de Vogelbuurters zelf, ze bieden een kans om hun wijk groener te maken.

Gemeente Gouda, Woonpartners en het Wellantcollege zijn in dit gat gesprongen, en zijn de samenwerking aangegaan om een aantal tuinen in de Vogelbuurt in te richten als voorbeeldtuin. Er zijn drie tuinen aan de Koningin Wilhelminaweg uitgekozen die nu nog erg stenig zijn. De mbo-leerlingen maken voor deze tuinen een ontwerp, bespreken deze en leggen daarna samen met de vmbo-leerlingen de tuin aan.

Rioolwerkzaamheden als aanleiding
Het thema ‘groen, veilig en duurzaam’ in de wijk is op de agenda gekomen na een aantal bewonersavonden. Die avonden waren er vanwege de vervanging van de riolering in de wijk. Dit project had vorm kunnen krijgen door de straat open te maken, het riool vervangen, ophogen en de straat dicht te maken. Maar participatie staat hoog op de gemeentelijke agenda. Dat betekent samen dingen doen. Om die reden is dit project anders aangevlogen dan normaal.

Groen en meedoen
Het riool was een aanleiding om ook andere onderwerpen die in de Vogelbuurt spelen mee te nemen. Betrokken inwoners willen meer verantwoordelijkheid en de gemeente wil hierin meegaan. Daarom is  dit project breder aangepakt. Op verzoek van de inwoners krijgen daarom de thema’s groen, schoon, meedoen, duurzaamheid en veiligheid de aandacht. Hieruit zijn onder meer de voorbeeldtuinen tot stand gekomen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl