Weekblad deGouda digitaal

Start ontwerpwedstrijd Duurzame Stad van de toekomst

Gouda – Op vrijdag 21 februari is de kick-off van de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame stad van de toekomst’

De wedstrijd wordt in Gouda al voor de 8e keer gehouden. Leerlingen van de bovenbouw van vier middelbare scholen en één school voor middelbaar beroepsonderwijs doen mee. In totaal gaan ruim 100 leerlingen en studenten met elkaar de strijd aan om een duurzame wijk of bedrijventerrein te ontwerpen in Gouda. De deelnemende scholen zijn dit jaar: Het Coornhert Gymnasium, het GSG Leo Vroman, het Carmelcollege; locatie Antonius, het Hoornbeeckcollege en het Driestarcollege (locatie Gouda).

Tijdens de kick-off gaat wethouder Michiel Bunnik in op het belang van duurzaamheid en energietransitie. Cees van Oijen, voorzitter van de Stichting Duurzame Stad, zal de ontwerpopdracht toelichten. Na de kick-off gaan de leerlingen de komende maanden op de scholen groepsgewijs aan de slag met het ontwerpen. Na een voorselectie op de scholen gaan de groepjes met de beste ontwerpen door naar de finale. De finale is op 29 mei.

De wedstrijd wordt in opdracht van de gemeente Gouda georganiseerd door de Omgevingsdienst Midden-Holland in samenwerking met de Stichting Duurzame Stad.

© deGouda

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl