Weekblad deGouda digitaal

Start van de Kinderkaasmarkt

Gouda – Vandaag wordt de grote Kinderkaasmarkt georganiseerd, een samenwerking tussen de Brede School en de ondernemers Binnenstad. Het is al weer de vijfde keer dat ruim 300 Goudse kinderen van alles leren over het bekendste Goudse export product, kaas, in een reeks van activiteiten.

Ze kijken improvisatietheater, ze worden gewogen in de Waag en zien op de Markt hoe de kaas gemaakt wordt. Op een koe kunnen ze het melken uitproberen, geen echte natuurlijk!
Een verhalenverteller vertelt ze onderweg van alles over de geschiedenis, hoe de naam Gouda aan de kaas verbonden raakte, kaas die je nu overal in de wereld bij supermarkten en kruideniers in de koeling ziet liggen.

Achter de Waag, op de Markt en in verschillende omliggende straten kunt u de kinderen aan de slag zien en Achter de Waag kunt u zelf ook meedoen met de Oud Hollandse spellen. De deelnemende kinderen sluiten hun Kinderkaasmarkt af met een gezellige picknick lunch. Wethouder Thierry van Vugt en de nieuwe kinderburgemeester Tess Huijsmans zullen de opening van de kinderkaasmarkt samen om 9.30u verrichten.

Ter gelegenheid van de vijfde Goudse Kinderkaasmarkt, komt ook het tweede Goudse Gouden boekje uit, “De Zes Goudse Kaasjes”, geschreven en geïllustreerd door oud-Gouwenaar Harmen van Straaten. Het boekje is binnenkort overal (en voorlopig exclusief) in de stad te koop in het Nederlands en Engels.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl