Weekblad deGouda digitaal

Start vernieuwbouw De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat

Gouda – In 2022 verrijst op de huidige locatie van Het Lyceum (De Goudse Waarden) aan de Heemskerkstraat een totaal gerenoveerd gebouw. Wethouder Thierry van Vugt (Onderwijs) en schoolbestuurder Peter van Dijk ondertekenden samen op 19 juni een samenwerkingsovereenkomst.

In de samenwerkingsovereenkomst staan de afspraken tussen De Goudse Waarden en de gemeente Gouda over de samenwerking in dit renovatietraject onder welke kaders en met welke ambities. Dit is een ambitieus project want behalve het fundament, de zuilen en de vloeren zal het gehele gebouw vernieuwd worden. Het wordt een zeer duurzaam en bijna volledig energieneutraal gebouw. Leerlingen en medewerkers krijgen straks niet alleen een functionele school, maar ook een school waarin het dankzij klimaatregulatie altijd aangenaam vertoeven zal zijn. Dit heeft ook een positief effect op de leerprestaties.

“Wij zijn trots dat wij hier een echt duurzaam schoolgebouw gaan realiseren”, vertelt Peter van Dijk, “We leveren onze leerlingen daarmee niet alleen mooi en goed onderwijs, maar werken ook aan de klimaatdoelstellingen die belangrijk zijn voor hun toekomst.”

Thierry van Vugt: “Ik ben blij dat dit belangrijke en grote project nu eindelijk van start gaat. De leerlingen van De Goudse Waarden zijn al langere tijd toe aan een nieuw gebouw. Er is veel water door de Gouwe gegaan, voor de onderwijskundige en duurzaamheidsambities, en de kosten in balans kwamen.”

Het streven van De Goudse Waarden is om het nieuwe pand in de zomer van 2022 in gebruik te kunnen nemen.

Tekenmoment afsprakenbrief met de Goudse Waarden wethouder Thierry van Vugt

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl