Weekblad deGouda digitaal

Start werkzaamheden herinrichting terrassen op de Markt

Gouda – De terrassen op het gedeelte van de Markt tussen de Hoogstraat en de Stoofsteeg worden opnieuw ingericht. De bedoeling is dat er gevelbrede terrassen ontstaan. De loopstrook langs de gevels van de panden verdwijnt en er komen uniforme terrassen. Maandag 26 september zijn de eerste werkzaamheden in het kader van de herinrichting begonnen.

Allereerst verlegt Stedin de huidige gasleiding die nu onder de loopstrook ligt naar de rijbaan. In de nieuwe opzet zou de gasleiding direct onder de terrassen komen te liggen en dat vindt men niet wenselijk. Tegelijkertijd gaat Stedin kabels omleggen en vervangen. Deze werkzaamheden nemen drie weken in beslag.

Terrassen even dicht
Als het werk van Stedin klaar is, start de gemeente met de daadwerkelijke herinrichting van de terrassen. Dat gebeurt in fasen, waarbij in elke fase twee of drie terrassen tegelijk worden opgebroken en vervolgens weer heringericht en dicht gestraat. Eén fase duurt één werkweek en in deze week is het betreffende terras gesloten. In de weekenden wordt er niet gewerkt en zijn de terrassen weer te gebruiken.

Feestdagen
Eind november worden de werkzaamheden tijdelijk onderbroken, vanwege de feestdagen. Eind januari worden, afhankelijk van het weer, de werkzaamheden weer opgepakt. In deze periode zal het plein voor De Waag en de rijbaan aan de noordzijde worden heringericht en herbestraat. Deze werkzaamheden duren nog drie weken.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl