Weekblad deGouda digitaal

Stichting Lokale Verbinding stelt voor de toekomst lokale (onderzoek)journalistiek veilig

Gouda krijgt vanaf 1 januari 2019 een eigen onderzoeksjournalistieke redactie. Deze redactie krijgt de ruimte om onderwerpen nader uit te diepen en verder te gaan dan de huidige redacties van lokale media. 

De nieuwe redactie maakt onderdeel uit van de Stichting Lokale Verbinding. “Vanuit deGouda en GoudaFM hebben we 8 augustus deze stichting opgericht om voor de toekomst lokale (onderzoeks)journalistiek veilig te stellen”, aldus Garro Wiersema voorzitter van de stichting. 

Steun van het Stimuleringsfonds voor de journalistiek 

“Recentelijk heeft het Stimuleringsfonds voor de journalistiek (SVDJ) onze aanpak gehonoreerd als pilotproject voor lokale onderzoeksjournalistiek. Door de steun van het SVDJ kunnen we een vliegende start maken in Gouda. Met deze toekenning krijgen we waardering voor de eigen journalistieke koers en redactionele aanpak van GoudaFM en deGouda. De toewijzing van het SVDJ voelt als een mooie erkenning voor ons team die dagelijks keihard werkt voor de Goudse community.” 

Gouda had nog niet eerder de beschikking over een eigen onderzoeksjournalistieke redactie. Hierdoor wordt het mogelijk om complexe onderwerpen in het Goudse te onderzoeken en de inwoners hierover te berichten. 

Bepaal mee 

We zijn nu bezig met een eerste short list van onderwerpen die we gaan oppakken in 2019. Heb je suggesties, stuur ons een mail, het adres is redactie@degouda.nl. 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl