Weekblad deGouda digitaal

Stichting Mooi Bolwerk ziet nog kansen

Gouda – Het Pauzelandschap met de bijbehorende betonnen koe moet per 1 april van het Bolwerk zijn verdwenen om ruimte te maken voor een appartementencomplex dat wordt gebouwd door Holland Property Group. Voor Stichting Mooi Bolwerk, die pleit voor het openhouden van het terrein of tenminste een gebouw dat voldoet aan de menselijke maat, is dit nog geen reden om bij de pakken neer te zitten.

“Absoluut niet”, zegt Chris Bellekom. “Er moet nog zoveel gebeuren voordat de eerste paal de grond in kan. Voordat dit gebeurt, is het zeker september. Wij hebben dus nog alle tijd om te kijken welke mogelijkheden er nog zijn om het plan tegen te houden.” Stichting Mooi Bolwerk gebruikt de komende tijd om zich te bezinnen.

Menselijke maat

“Wij zouden graag meer steun van de gemeente hebben”, zegt Chris Bellekom. “Zeker een derde van de grond is nog in handen van de gemeente. Het is dus niet zo dat de gemeente niets meer kan doen.” In antwoord op bezwaren van Mooi Bolwerk heeft het college laten weten dat de oorspronkelijke plannen van HPG gewoon kunnen doorgaan. Die plannen bestaan uit de bouw van dertien grote binnenstadsappartementen. Stichting Mooi Bolwerk vindt, dat als er toch gebouwd moet worden, de menselijke maat in acht moet worden genomen. Geen flat die het hele bouwterrein vult, maar een kleinschaliger project dat nog ruimte overlaat.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl