Weekblad deGouda digitaal

Stichting Present Gouda viert 10-jarig jubileum

Gouda – Stichting Present Gouda bestaat 10 jaar en viert dit jubileum in 2019 met diverse acties. Zo staat er binnenkort een grote GOUDA HELPT-dag op de agenda waar groepen vrijwilligers aan mee kunnen doen. Daarnaast zet de stichting vrijwilligers, relaties en andere betrokkenen weer in het zonnetje tijdens een speciale jubileumbijeenkomst.

Naast het 10-jarig jubileum stevent de stichting ook af op het duizendste project voor de Goudse samenleving. Deze mijlpaal wordt medio 2019 verwacht te behalen. De teller staat nu al op bijna 6.000 vrijwilligers die samen meer dan 19.500 vrijwilligersuren hebben gemaakt. Voor Present redenen genoeg om behaalde resultaten te vieren.

Op zaterdag 29 juni viert Present Gouda het jubileum door een grote GOUDA HELPT-dag cadeau te geven aan de Goudse samenleving. Aan dit evenement kunnen groepen vrijwilligers meedoen. De stichting rekent op representerende partijen zoals scholen, kerken, overheid, vriendengroepen, studentenverenigingen, serviceclubs en flexvrijwilligers. Aanmelden en meer informatie via www.presentgouda.nl. Voor bedrijven is er een dergelijke GOUDA HELPT-dag later in het jaar op zaterdag 5 oktober.

Voor genodigde relaties wordt er op donderdag 16 mei een jubileumbijeenkomst gehouden. Dit informatieve evenement is om de betrokkenen bij de stichting te bedanken voor alle vrijwillige uren die zijn gedoneerd. Vanuit het thema Present in Beweging is er voor alle aanwezigen een inspirerend programma samengesteld. Onder andere wethouder Corine Dijkstra zal aanwezig om ook namens de stad Gouda te spreken.

Stichting Present Gouda is opgericht in 2019 om in Gouda een brug te slaan tussen mensen die willen geven en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. De stichting wil naar elkaar omzien vanzelfsprekender maken. Wat in 2009 begon met zestien projecten in een jaar tijd, is uitgegroeid tot zo’n 145 projecten per jaar in 2018. Landelijk is Stichting Present inmiddels in 73 plaatsen in Nederland actief, samen goed voor meer dan 35.000 vrijwilligers per jaar. En dit aantal groeit nog steeds. Al met al een zinvolle, bonte verzameling van handen en voeten die samen zorgen voor beweging en ontmoeting en bewust present willen zijn voor de medemens dichtbij.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl