Weekblad deGouda digitaal

Stichting Special Heroes Nederland organiseert Atletiek Challenge

Gouda – In samenwerking met Stichting Special Heroes en AV Gouda worden er eind juni en begin juli Atletiek Challenges georganiseerd. Leerlingen van de Goudse scholen SBO Het Avontuur, SBO De Oostvogel en ZMLK De Ark komen naar de atletiekbaan om te ervaren hoe leuk springen, werpen en sprinten is. Onder de noemer Sport Heroes is er een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs (6-19 jaar) gestart vanwege het feit dat kinderen en jongeren met een beperking aanzienlijk minder sporten. Het doel van het programma is niet alleen verbetering van fysieke fitheid en gezondheid, maar het zorgt ook voor meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid en uitbreiding van de leefwereld van de leerlingen. 

Stichting Special Heroes Nederland
Stichting Special Heroes Nederland maakt zich sterk voor mensen met een beperking door een gezonde en actieve levensstijl te stimuleren en een zo groot en breed mogelijk aanbod in sport, cultuur, werk en gezondheid te creëren. Het programma Sport Heroes is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs (6-19 jaar). Gestart vanwege het feit dat kinderen en jongeren met een beperking aanzienlijk minder sporten. Centraal hierbij staan de leerlingen en hun wensen en op basis daarvan worden passende sport- en beweegactiviteiten aangeboden. Van voetbal, atletiek, korfbal en judo, tot aan rolstoeldansen, hockey of freerunning. Het doel van het programma is niet alleen verbetering van fysieke fitheid en gezondheid, maar het zorgt ook voor meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid en uitbreiding van de leefwereld van de leerlingen.

De leerling staat centraal
Dankzij Sport Heroes maken leerlingen kennis met diverse sport- en verenigingsactiviteiten. De activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Zo ervaren kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs hoe leuk sport en bewegen kan zijn. Het programma Sport Heroes start bij de scholen, zij vormen de spil. Onder schooltijd maken de leerlingen kennis met verschillende sport- en beweegactiviteiten. De kennismakingslessen worden gegeven door trainers van sportverenigingen of sportcoaches van SPORT•GOUDA.

Sport Heroes: Atletiek Challenge bij AV Gouda
In samenwerking met AV Gouda worden er eind juni en begin juli Atletiek Challenges georganiseerd. Leerlingen van SBO Het Avontuur, SBO De Oostvogel en ZMLK De Ark komen naar de atletiekbaan om te ervaren hoe leuk springen, werpen en sprinten is. De vakleerkrachten bewegingsonderwijs van deze scholen hebben al les-ideeën toegestuurd gekregen om te oefenen met diverse atletiekonderdelen zodat de leerlingen goed voorbereid aan de oefeningen kunnen beginnen. Alle onderdelen worden op een speelse, actieve manier aangeboden en duren per groep maximaal 1 1/2 uur met als afsluiting een gezamenlijke afstandsloop. De slogan die Sport Heroes gebruikt is “Iedereen telt. Iedereen een held!” Daarom krijgen alle deelnemers aan het eind een diploma en een welverdiende medaille. ‘Gouda Goed Bezig’-partner Albert Heijn zorgt tijdens de activiteiten voor water en fruit.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl