Weekblad deGouda digitaal

STIP OP DE HORIZON vliegend van start

Gouda – Een stip en een streep in een kader. Daar begint het allemaal mee. De rest mag je zelf creatief invullen. Dat is het idee achter ‘stip op de horizon’ van Museum Gouda dat twee weken geleden werd gelanceerd. Het museum riep inwoners van Gouda, volgers op social media en andere liefhebbers op om gezamenlijk een kunstwerk te creëren en daarmee letterlijk en figuurlijk een creatieve stip op de horizon te zetten. Als de deuren van het museum straks weer open gaan, worden alle kunstwerken bijeengebracht en als geheel tentoongesteld in de Goudse museumzalen. In twee weken tijd ontving Museum Gouda al meer dan 170 kunstwerken! ‘Het is hartverwarmend. We zijn er gewoon een beetje stil van’, zegt directeur Marc de Beyer.

Positief & creatief vooruitkijken
‘Natuurlijk doet het pijn dat het museum gesloten is en onze mooie tentoonstellingen en collectie niet te zien zijn voor het publiek. Maar het allerbelangrijkste is de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers en van onze bezoekers. Om de zinnen te verzetten en toch positief vooruit te kijken, leek het ons mooi om gezamenlijk een kunstwerk te maken in de vorm van ‘stippen op de horizon’. Op de website van Museum Gouda is een bestand te vinden dat je kunt downloaden of uitprinten om er vervolgens een creatieve en bovenal eigen invulling aan te geven. ‘Er zitten fantastische kunstwerken bij. Blijkbaar hebben veel mensen behoefte aan iets positiefs. Ik kan niet wachten tot we het fysieke kunstwerk tijdens een feestelijke bijeenkomst onthullen!’ aldus De Beyer.

Kijk voor meer informatie en het bestand ‘stip op de horizon’ op museumgouda.nl. En voor alle creatieve inzendingen op het instagramaccount @stipopdehorizon.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl