Weekblad deGouda digitaal

Stoere auto’s

Gouda – Bos V8 Supercars is het autobedrijf van Bas Bos en is volledig gespecialiseerd in Amerikaanse auto’s met in het bijzonder Ford USA Trucks en Muscle Cars. Iedereen die bij V8 Supercars werkt, heeft een grote passie voor Amerikaanse auto’s. Van de monteurs tot de magazijndame. Bas Bos: “Wij zijn allemaal echte vakidioten, van verkoop tot werkplaats. We maken de auto naar de wensen van de klant. Kan niet, bestaat niet. Niks is te gek.  We realiseren het gewoon.”

Bas begon als stagiair bij een universeel garagebedrijf. Hier deed hij zijn eerste ervaring op als monteur. Helaas zaten de tijden niet mee en Bas verloor de motivatie om met auto’s te werken. Hij stapte over naar de horeca en heeft zelfs een eigen tent gerund. Maar toch bleven auto’s een groot onderdeel van zijn leven.

Hij besloot om daarom terug de autowereld in te gaan. Na eerst zes jaar bij een Citroëndealer te hebben gewerkt, startte hij in 2003 zijn eigen bedrijf: Bos V8 Supercars, gevestigd aan Middelblok 212 in Gouderak, op de grens van Gouda.

Passie
De klanten komen vanuit alle hoeken van Nederland, maar ook klanten uit BelgiëenDuitsland hebben het bedrijf gevonden. “Als je bij ons een auto koopt, beloven we drie jaar of 100.000 km all-in garantie. Er wordt dan wel van de klant verwacht bij ons te komen voor onderhoud en reparatie.” Maar dat is geen enkel probleem. V8 Supercars staat altijd voor zijn klanten klaar. “We komen de auto ophalen en brengen hem terug. Het maakt niet uit waar je staat. Zo staat er nu een auto uit Friesland in de werkplaats. Die is vanmorgen opgehaald en die brengen we vanavond weer terug.”

Een Fordliefhebber kan in Gouderak terecht voor onderhoud, reparatie, restauratie, custom tuning, onderdelen, import, keuringen, enz. Iedereen die hier werkt, heeft een grote passie voor Amerikaanse auto’s. “Je moet ook wel passie hebben voor deze auto’s anders pas je hier gewoon niet. Wij willen perfectie, zoals wij zeggen ‘You are our number one priority’, en dat is ook zo”, zegt Bas.

Sleutelen
De oudste zoon van Bas mag zo af en toe helpen sleutelen in de werkplaats. “Hij is niet bang om vies te worden en vindt het gewoon heel erg leuk.” Bas begint te lachen. “Als ik hem bezig zie, dan zie ik mijzelf van vroeger.” Het leukste vindt Bas het sleutelen. “Ergens bij moeten komen waar je eigenlijk niet bij kan, maar dan toch een weg vinden om er te komen. Een uitdaging die ik elke keer weer leuk vind.”

Een echte man kiest deze auto
De Pick-Ups zijn voor particulieren niet heel interessant maar voor een ondernemer des te meer. Zo hebben deze auto’s een lage bijtelling en lagewegenbelasting.  “En slimme en doordachte man kiest deze uit om het veilige gevoel. Het zijn superhoge auto’s, maar natuurlijk ook om hun stoere uiterlijk.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl