Weekblad deGouda digitaal

‘Stoom, wind en water’ in Haastrecht

Het Zuid-Hollands Landschap en Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht organiseren op zaterdag 14 juni het arrangement ‘Stoom, wind en water’ – een indrukwekkende en leerzame ervaring over de waterhuishouding en de invloeden voor de natuur in het poldergebied rond Haastrecht. Aanmelden is verplicht en kan via de website van het Zuid-Hollands Landschap: www.zhl.nl/natuuragenda

Het programma start om 9.30 uur in het Gemaal aan de Hoogstraat 31 in Haastrecht met koffie/thee en koek. De medewerkers van het museum leiden de deelnemers rond langs de splinternieuwe expositie ‘1000 jaar leven met water’. Daarna neemt de boswachter van het Zuid-Hollands Landschap hen mee voor een natuurwandeling naar de Hooge Boezem, dat nu natuurgebied is. De wandeling eindigt na een uur bij de in 2010 gerenoveerde boezemmolen nr.6. Hier krijgt men uitleg van de molenaar. Hij neemt de deelnemers mee tot boven in de kap met een prachtig weids uitzicht heeft over de omgeving. Vanaf de molen kan men over het nieuwe fiets/wandelpad terugwandelen naar Haastrecht en daar eventueel lunchen bij de plaatselijke horeca.

Parkeren en aanmelden
Parkeren kan gratis bij Cultureel Centrum Concordia aan het Concordiaplein in Haastrecht. Daar vandaan is het ongeveer 300 meter lopen naar het Gemaal de Hooge Boezem. Deelname aan het arrangement bedraagt € 9,00 per persoon. Begunstigers van het Gemaal, Beschermers van het Zuid- Hollands Landschap en leden van de Historische Vereniging Haastrecht betalen € 6,00 Voor kinderen jonger dan 12 jaar is deelname gratis.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl