Weekblad deGouda digitaal

Strips op de Markt presenteert speciale uitgave van Tsjernobyl

Gouda – Op zondag 3 mei 2020 had de veertiende Strips op de Markt moeten plaatsvinden, het jaarlijkse Goudse stripfeest. Helaas gooide Corona ook roet in ons festivaleten. Eén van de extraatjes die we voor dit jaar in de planning hadden gaat desalniettemin door. De Vlaamse tekenaar Marc Verhaegen die al jaren onze gast is, heeft zeer recent zijn nieuwe stripalbum Tsjernobyl afgerond. Het was 26 april precies 24 jaar geleden dat zich aldaar de nucleaire ramp voltrok met gevolgen die nog altijd waarneembaar zijn. Vzw Tsernobylkinderen – een organisatie die de getroffen kinderen van de ramp vakanties aanbiedt – heeft daarom samen met Verhaegen het initiatief genomen een stripalbum te maken met zijn bekende personages Senne & Sanne in de hoofdrol. De opbrengst van het reguliere album wordt integraal aan de stichting geschonken.

Strips op de Markt brengt in samenwerking met dezelfde vereniging en auteur Verhaegen ook een speciale Strips op de Markt-versie. Deze editie kenmerkt zich door een beperkte genummerde oplage met genummerde prent en een festivalsticker en -stempel. En niet onbelangrijk: ook van deze editie gaat een deel naar de stichting Tsernobylkinderen.

Via onze de Facebookpagina van Strips op de Markt is de verkoop reeds gestart.

Gegevens stripalbum:

Senne & Sanne: Tsernobyl
Marc Verhaegen
Editie Strips op de Markt
Slappe kaft Oplage 50 Prijs €14,95 Harde kaft Oplage 25 Prijs €34,95 Beeldmateriaal beschikbaar!

Regio-evenement
Strips op de Markt heeft inmiddels een standaard plaats op de strip- maar ook op de gemeentelijke agenda verovert. Op de stripdag worden strips en Gouda één. Door haar kleinschalige en openbaar toegankelijke karakter is het een beurs voor velen geworden. De harde kernverzamelaar vindt er een keur aan gezochte albums uit alle tijden maar ook de gewone stripliefhebber gaat er zijn of haar reguliere stripseries compleet kunnen maken. Doordat de beurs in het stadshart van Gouda rondom het eeuwenoude gotische stadhuis wordt gehouden, is het zelfs voor dagjesmensen en winkelende publiek aangenaam vertoeven. Het is daarom een kleine stap voor vele regionale omwonenden een goede reden om Gouda eens met een bezoekje te vereren.

Informatie over Vzw Tsernobylkinderen? Neem contact op met Annick Verschaeve 0474/51.50.40 – info@tsjernobylkinderen.be

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl