Weekblad deGouda digitaal
chocoladefabriekgouda

Studiezaal Streekarchief Midden-Holland vanaf  14 mei weer open

Gouda – Vanaf donderdag 14 mei is de studiezaal van het Streekarchief Midden-Holland weer beperkt open. Dit is mogelijk door de versoepeling van de overheidsmaatregelen. Klanten kunnen op afspraak weer de Chocoladefabriek in Gouda bezoeken om noodzakelijk onderzoek te doen en originele archiefstukken te raadplegen. Wel zijn er nog een aantal beperkingen en richtlijnen met betrekking tot deze dienstverlening.

De openingstijden van de studiezaal zijn dinsdag tot en met vrijdag van 11-17 uur. Bezoekers mogen niet zo maar naar binnen lopen, maar maken via de mail of telefonisch een afspraak om noodzakelijk onderzoek te doen en archiefstukken te raadplegen. Dit raadplegen kan gedurende een maximale periode van 3 uur in de ochtend of middag en gebeurt per voorkeur alleen. Zo kunnen onderzoekers toch verder met hun archiefwerk. De studiezaal is anders ingericht zodat medewerkers en bezoekers anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen bewaren. Daarnaast gelden er diverse voorschriften om de heropening mogelijk te maken.

De Chocoladefabriek zal vanaf 11 mei weer beperkt geopend zijn. Alleen bibliotheekleden kunnen boeken lenen en inleveren. Het is nog niet mogelijk om te komen studeren of werken. Horecagelegenheid Kruim is nog tot 1 juni gesloten. Wel kunnen maaltijden en koffie to go worden afgehaald. Voor het hele gebouw geldt een maximum aantal bezoekers en strikte richtlijnen om de opening zo veilig mogelijk te maken voor zowel medewerkers als gasten.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met het streekarchief via info@samh.nl of 0182-521821.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl