Weekblad deGouda digitaal

Super Cool Kidsfeest #SCK2019

Gouda – Op woensdagmiddag 15 mei van 13.00 tot 16.00 uur nodigt het kindercollege alle kinderen in Gouda uit voor het gratis Super Cool Kidsfeest op de Markt.

Kinderburgemeester Tess en kinderwethouders Dies, Juwy, Dico, Rasmus en Hidde hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan plannen om Gouda leuker te maken voor kinderen. Maar hun werk zit er bijna op! Binnenkort wordt er weer een nieuwe Kinderburgemeester gekozen. Daarom vinden zij het tijd voor een afscheidsfeest waarmee ook weer een aantal van hun wensen in vervulling gaan.

Ze nodigen daarom alle kinderen van Gouda, samen met hun ouders en hun honden (!) uit voor het Super Cool Kidsfeest op woensdagmiddag 15 mei van 1300 uur tot 1600 uur op de Markt in Gouda.

Doorlopend programma en de toegang is gratis
De Markt is deze middag gevuld met allerlei doorlopende activiteiten voor en door kinderen.

De Markt is verdeeld in een zestal pleinen met een eigen thema. De activiteiten op elk plein zijn gebaseerd op de wensen en plannen van het kindercollege. En op verzoek van het kindercollege is de Markt op deze middag een Rookvrije zone.

Goed doel: KIKA
Alle activiteiten zijn gratis. Het kindercollege wil echter graag een goed doel steunen. Dit jaar hebben ze gekozen voor KIKA, Stichting Kinderen Kankervrij. Daarom is er op ieder plein een speciale KIKA actie- activiteit tegen een kleine vergoeding. De volledige opbrengst is voor KIKA.

Wat is er allemaal te doen op het Super Cool Kidsfeest?
De Markt is ingedeeld in zes pleinen:

  1. Op het Plein tegen pesten van kinderburgemeester Tess Huijsmans kan je je eigen poster of t-shirt maken tegen pesten. Er is een informatiekraam over weerbaarheid van het CJG. De KIKA-actie is: Ezeltje Prikspel
  2. Op het hoofdplein/marktplein van kinderwethouder Hidde van der Ligt is het podium met muziek, karaoke, kindervrijmarkt, Meet & Greet met de KIKA mascotte, kindercocktailbar en TAART. De KIKA-actie is: Tess Beads Cancer; verkoop van armbandjes, gemaakt door Kinderburgemeester Tess.
  3. Op het Natuurplein van kinderwethouder Dies Nieuwenburg is de Energiebus, de honden speeltuin (neem je hond mee!), de poepquiz, de knuffelhoek, zaadbommen maken en een knutselactiviteit. De KIKA-actie is: Verkoop van biologisch afbreekbare poepzakjes
  4. Op het Sportplein van kinderwethouder Rasmus Kerkmeester zijn diverse sport- en spelactiviteiten, Boogschieten, Luchtkussen, Monopoly bootcamp, AH fruit en een informatiekraam Rookvrije Generatie. De KIKA-actie is: Pijl en boogschieten.
  5. Op het Techniekplein van kinderwethouder Dico Stevens kan je aan de slag met Robotica, Reuzenkapla, Bamboestiek, Technisch knutselen, Knikkerbaan bouwen, Spelen met tandraderen en stoommachines. De KIKA-actie is : Bibberspiraal
  6. Op het Cultuurplein van kinderwethouder Juwy Eissa zijn diverse cultuuractiviteiten, dansen, taal, speurtocht, knutselen, (bord) spellen, waterbaan, voorlezen en een selfiewedstrijd. De KIKA-actie is: popcornmachine

Kindervrijmarkt
Kinderen t/m 12 jaar mogen hun spulletjes verkopen op de kindervrijmarkt op het hoofdplein/marktplein. Bij de kraam krijg je een gratis kleedje te leen. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar er gelden wel een aantal spelregels.

Deelnemende organisaties
Het Super Cool Kidsfeest is mogelijk gemaakt door de volgende organisaties: SPORT.GOUDA, Cultuurhuis de Garenspinnerij, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Spel aan Huis, Bibliotheek/Chocoladefabriek, TechniekpuntGouda, Natuur & Milieupunt, Brokken & Zo, Kinderboerderij de Goudse Hofsteden, De Zwanebloem/ODMH, Groene draad Gouda, CJG, Kwadraad Maatschappelijk werk, Longfonds/Rookvrije Generatie, Modelbouwvereniging Oude Rijn & Gouwe, Voorleesexpress Gouda, De Goudse Schouwburg/Cinema Gouda, gemeente Gouda Centrummanager Gouda, Samenwerkende Ondernemersverenigingen (SOG) & Doe Platform en de Goudapot. De algehele coördinatie is in handen van De Brede School Gouda.

Kijk voor het volledige programma op www.bsgouda.nl/kinderburgemeester en volg #SCK2019 op Facebook of Instagram.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?

Mail het ons via redactie@degouda.nl
Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl