Weekblad deGouda digitaal

Surf-vibes bij Hawaiian Poké Bowl

Gouda – Het is een beetje sushi, het is een beetje salade, en dat het lekker is staat buiten kijf: de poké bowl is hip en happening. Het goede nieuws? In Gouda kun je ze eten! Diana van Ginneken en Stef Gasparis zijn de trotse eigenaren van Hawaiian Poké Bowl, een gezellig zaakje met een ‘surf-vibe’ aan de Lange Tiendeweg.

De liefde van Diana
De poké bowl vindt zijn oorsprong in Hawaii: de bevolking hield van rauwe vis en at deze met wat zeewier, zout en gehakte nootjes. Het gerecht veranderde toen Japanse immigranten kwamen werken op de Hawaiiaanse suiker- en ananasplantages. Je herkent dan ook veel bestanddelen uit Japanse sushi-keuken: plakrijst, verse vis, avocado, komkommer… En in Gouda zit er nog een extra ingrediënt in: de liefde van Diana. ‘Ik heb een feeling voor smaaksensaties. Mijn zus zegt me vaak dat ik smaken feilloos kan samenbrengen. Het was eigenlijk ook altijd mijn droom om als kok aan de slag te gaan.’ Toen ze met haar man Stef in New York was, werd het idee voor Hawaiian Poké Bowl geboren: ‘Hamburgers en cola voor twee personen; we betaalden er zo $80,- voor. We waren min of meer aangewezen op de poké bowl-afhaalrestaurants, maar vonden het concept en eten fantastisch.’

Foto: Jessica Vlastuin

Doe-het-zelf
Maar hoe werkt het nu eigenlijk? Een poké bowl is opgebouwd uit verschillende bestanddelen: koolhydraten, groenten, dressings, proteïne en toppings. De klant mag dus zelf zijn kom samenstellen en ontvangt een veelkleurig, gezond alternatief voor een snelle cafetariahap. Een voorbeeld: de basis van je kom bestaat uit witte rijst, bruine rijst of sla, waarna je kunt aanvullen met bijvoorbeeld edamame-bonen, komkommer, wortel of boerenkool. Je proteïne? Je hebt de keus uit garnaal, zalm, tonijn, kip of tofu en bij grote honger kun je hier zelfs twee (of drie, of vier!) opties van kiezen. Verschillende toppings maken je bowl nog mooier en lekkerder: mango, wakame (zeewier), masago (visseneitjes) bietenscheuten, krabsalade of avocado. Om het af te maken heb je keus uit diverse dressings en seasonings… En voilà: je poké bowl kan geserveerd worden!

Naast hun prachtige bowls staat er een warm, winters gerecht op de kaart: de poké soup. Ook weer gezond, en barstensvol gezonde en lekkere ingrediënten.

Waar lunch een poké bowl is
Diana en Stef ontvangen graag mensen in de winkel: dan stellen zij de poké bowl voor je samen en kies jij je favoriete ingrediënten. Je kunt ook bestellen, via Thuisbezorgd of hawaiianpokebowl.eu.

Meer info of een lunch met je collega’s, vrienden of familie? Tel: 0182 607 364. Aloha!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl