Weekblad deGouda digitaal

Surrealistisch

Column – Als ik deze column enkele maanden geleden gelezen had, zou ik mijn ogen niet geloven. Mezelf kennende zou ik hardop hebben gelachen en hebben gedacht: wat een fantast is dat, die schrijver. Alle scholen dicht, universiteiten dicht, horeca en sportclubs dicht, veel grenzen dicht, vliegverkeer wordt beperkt. Onze overheid die steeds dringender oproept het sociaal contact tussen mensen te beperken, handen te wassen en andere hygiënische maatregelen te treffen.

Ondanks dat zijn er bij het schrijven al boven de duizend besmettingen en meer dan honderd doden. And still counting. Als je dit leest zijn deze aantallen al weer flink achterhaald. We zitten midden in een heuse pandemie veroorzaakt door het COVID-19 virus. Waar al decennia voor gewaarschuwd wordt gebeurt nu. We zijn met zijn allen in een slechte film terecht gekomen waarvan de afloop onbekend is. Mijn dochter noemde het surrealistisch. Het gekke is namelijk dat als je op straat loopt, alles er nog redelijk normaal uitziet. 

Het is wel rustiger op straat, maar toch. Tot gisteravond zaten in Gouda de meeste horecagelegenheden nog aardig vol mensen. Voor velen zal gisteravond voorlopig de laatste keer zijn geweest dat ze uit eten konden of aan de bar konden zitten. Het is triest om te beseffen dat het voor een beperkt aantal mensen ook écht de laatste keer zal zijn geweest.  Voor de horeca-ondernemers is dit natuurlijk een enorme klap, die sommigen niet te boven zullen komen.

En toch is het noodzakelijk. Alleen als iedereen met vereende krachten het uiterste doet om het virus in te dammen, lukt het om deze ramp in te perken. Ik wens iedereen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. 

Johan Weeber

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl