Weekblad deGouda digitaal

sv DONK klaar voor nieuw seizoen

Week 38, 21 september- De competitie voor SV DONK gaat beginnen. We blikken vooruit op de eerste competitie wedstrijd. 

Pieter van Zoest, trainer van DONK, is bezig met zijn tweede jaar als hoofdtrainer bij de Goudse club. De beker zit erop en Donk is er niet in geslaagd om door te spelen in de beker. Echter zat Zoest daar niet zo over in: “eigenlijk zagen we deze wedstrijden als oefenwedstrijden.” Helaas, in ieder geval geen bekerprijs voor DONK, maar zo’n ramp is dat niet. 

De competitie is waar het om draait dit seizoen. DONK heeft een jonge groep dit seizoen met een aantal lage twintigers en een paar ervaren dertigers. “In ieder geval is het niveau wat we nu spelen, de tweede klasse, het niveau waar DONK thuishoort.” Van Zoest, het liefst spelend in een 4-3-3 formatie, blikt vooruit op de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Xerxes. “We hebben wel een beetje research gedaan. We hebben wel wat mensen rondlopen die wat werk aan ons geven. Het is een groep met veel nieuwe namen en Xerxes is ook wel een ploeg met een naam en we zien Xerxes als een geduchte tegenstander. Zondag gaat het om de punten.” 

Voor van Zoest is het nog moeilijk zeggen waar ze precies staan en een echte doelstelling is er niet zo zeer. Het is voor DONK in ieder geval zaak om goed te beginnen en om in de tweede klasse te blijven. 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl