Weekblad deGouda digitaal


Taekwondoka Soufyan Akabbouz behaalt brons tijdens het Grand Slam toernooi van Parijs

In het weekend van 22-23 November werd het ‘Tournoi International de Paris’gehouden in Parijs.

De Goudse Taekwondoka Soufyan Akabbouz kwam uit in de senioren gewichtsklasse tot 54 kilogram tijdens het prestigieuze toernooi in de hoofdstad van Frankrijk.

Soufyan Akabbouz begon het toernooi erg sterk . In zijn eerste partij tegen de Italiaan Giuseppe Francesco won hij op overtuigende wijze met maar liefst 15-3. In de 3e ronde werd de wedstrijd met 12 punten verschil vroegtijdig gestopt.

 

In de kwartfinale was zijn tegenstandster Illia Kokshyntsau uit Wit-Rusland . Deze tegenstandster bood meer weerstand, maar ook nu wist Akabbouz de partij naar zich toe te trekken, die hij uiteindelijk met 11-4 wist te winnen. Op naar de halve finale en daarmee zeker van een medaille.

 

Hierin moest hij het opnemen tegen Marko Maljkovic uit Kroatië. Deze wedstrijd ging gelijk op en de heren waren aan elkaar gewaagd. De Kroaat trok in de derde ronde de winst naar zich toe en daardoor miste Akabbouz de finale en reste een bronze medaille.

 

Dit toernooi behoort al jaren tot een absoluut topevenement waarbij diverse internationale toppers aanwezig zijn. De aanwezigheid van 36 verschillende nationaliteiten onderstreepte dit feit nogmaals. Soufyan Akabbouz kan positief terugkijken op zijn optreden en zit op de goede weg voor het WK, zo concludeerde zijn coach Naziem Akabbouz.

 

De meerderheid van de wedstrijdselectie van Taekwondo Akabbouz zal zich nu gaan richten op de Nationale Kampioenschappen die zullen gaan plaatsvinden op 18 Januari 2015 in Almere.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl