Weekblad deGouda digitaal

Tania Kross en honderdjarig Toonkunst bij de kerstboom op de Markt

Gouda – De 63e Gouda bij Kaarslicht staat voor de deur en traditiegetrouw hebben we een belangrijk bericht in september: de bekendmaking van de artiest die deze keer bij de boom optreedt. Dit jaar presenteren we trots een volledig Goudse bezetting bij dit sfeervolle evenement dat het begin van de kerstperiode in Gouda markeert.

5 jaar geleden zong zij ook al eens bij de boom en inmiddels kent heel Nederland onze zingende Goudse ster door o.a. de Beste Zangers van Nederland en onlangs een spetterend optreden op Lowlands. Speciaal voor Gouda onderbreekt ze haar volgeboekte theatertournee Kross 2000: Tania Kross. Samen met haar band zingt ze tijdens het hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht een aantal nummers bij de boom die ook in haar tour te horen zijn. Bovendien is er een speciaal programmaonderdeel ingebouwd, want Tania brengt samen met het honderdjarige koor Toonkunst een paar bijzondere stukken ten gehore. Welke dat zijn, blijft nog even een verrassing.

Uiteraard ontbreken tijdens dit Goudse evenement de traditionele ingrediënten niet. Een gedicht van de stadsdichter, een overpeinzing van de kinderburgemeester en de samenzang o.l.v. stadsbeiaardier Boudewijn Zwart. Het kerstevangelie wordt al even traditiegetrouw door burgemeester Milo Schoenmaker gelezen en ook verwachten wij weer onze Noorse gasten, traditioneel de schenkers van de prachtige kerstboom.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl