Weekblad deGouda digitaal

Tentoonstelling over Goudse meester-schilder Pieter Pourbus

Het is hoog tijd dat iedereen kennismaakt met Pieter Pourbus; een Goudse meester-schilder. Bijna 500 jaar nadat Pieter in Gouda werd geboren, organiseert Museum Gouda van 17 februari tot en met 17 juni 2018, een tentoonstelling over de schilder.

Pieter Pourbus werd in de zestiende eeuw beroemd in Brugge, toen der tijd nog een van de rijkste steden van Nederland. Belangrijke burgers, gilden en religieuze broederschappen gaven hem grote opdrachten. In veel Vlaamse kerken zijn de altaarstukken van Pourbus, vandaag de dag nog steeds de meest gekoesterde schatten. Musea over de hele wereld hebben zijn schilderijen in hun collecties. En ook Museum Gouda kan zich rijk rekenen met twee van zijn topwerken.

De tentoonstelling brengt de wereld van Pourbus tot leven en laat zien hoe hij zo’n geliefde schilder is geworden. De schilderijen van Museum Gouda worden aangevuld door werken uit Schotland, België, Frankrijk en Engeland, met als hoogtepunt de Van Belle-triptiek, die voor het eerst sinds 1556 Brugge verlaat. De tentoonstelling is in samenwerking met het Groeningemuseum tot stand gekomen.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl