Weekblad deGouda digitaal

Tentoonstelling ‘Vluchten naar Gouda’ wegens succes verlengd

Gouda – De tentoonstelling ‘Vluchten naar Gouda’  in het Verzetsmuseum aan de Turfmarkt wordt wegens succes verlengd tot 14 april. De belangstelling voor de expositie over de opvang van de Belgische vluchtelingen en de geschiedenis van het Vluchtoord Gouda is nog steeds erg groot.

Verzetsmuseum Zuid-Holland biedt zo de belangstellenden nog twee maanden extra de gelegenheid voor een bezoek. Ook de scholen hebben nu langer de tijd om een bezoek te plannen. Het zal de voorlaatste tentoonstelling zijn aan de Turfmarkt. Daarna volgt een grote afsluitende expositie met als thema verzet. Het pand waarin het Verzetsmuseum is gevestigd, is verkocht. Het sluit met ingang van 1 november de deuren.

Belgische vluchtelingen
De grootste vluchtelingenstroom die ooit naar Nederland kwam was die van Belgische vluchtelingen aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Er kwamen toen een miljoen mensen naar ons land, van wie de meeste al snel terug konden keren. Toch bleven ongeveer honderdduizend Belgen de hele periode 1914-‘18 in Nederland. Tussen de duizend en tweeduizend vluchtelingen waren ondergebracht in Vluchtoord Gouda. Om deze geschiedenis te kunnen plaatsen, schetsen het Verzetsmuseum de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog en van het Belgische vluchtelingenprobleem. Het vluchtelingenprobleem in de huidige tijd komt in beeld door aandacht voor het werk van Vluchtelingenwerk Gouda.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook