Weekblad deGouda digitaal

 Terrassenplan Lange Tiendeweg goedgekeurd

Gouda – Na de Markt heeft vandaag ook de Lange Tiendeweg toestemming gekregen terrassen uit te breiden voor de heropening van de restaurants op 1 juni. Zes horecagelegenheden in het Tiendekwartier hebben gezamenlijk voorstellen ingediend om vanaf 1 juni coronaproof gasten te ontvangen, en vandaag heeft wethouder Van Vugt ingestemd met deze plannen.

Het gaat om de restaurants Bangkok City, Roma, Mykonos, Loeloe’s, New Tandoor en Chaplin’s (Jeruzalemstraat). De gelegenheden kiezen bijna allemaal voor een rij-opstelling: de tafeltjes komen, na sluitingstijd voor winkels van buren of zelfs voor woningen. Grieks restaurant Mykonos vormt de uitzondering: vanwege de te beperkte ruimte voor de deur, maken zij tijdelijk gebruik van de binnentuin.

Herman Schoemaker, eigenaar van Bangkok City nam het initiatief samen met Gouda Diners City voor het opstellen van de plannen en heeft duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik van de ruimte. Zo worden de extra tafels geplaatst na 17:00 uur en zijn deze beschikbaar tot 22:00 uur. Hulpdiensten kunnen ongehinderd passeren en voordeuren/ingangen van bewoners blijven vrij.

Hij hoopt dat deze periode een try-out vormt voor de toekomst: Schoemaker droomt al langer van een geheel afgesloten weg, als een verwelkomend entree naar de stad. Hij pleit voor het plaatsen van een zakpaal aan het begin van de straat. Wellicht vormt de coronacrisis zo een kans om de Lange Tiendeweg te herontdekken?

Een impressie van deGouda op de Lange Tiendeweg wat maandag 1 juni werkelijkheid wordt.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl