Weekblad deGouda digitaal

Theatervirus De Goudse Schouwburg verspreidt zich door het land

Gouda – Het allereerste online huiskamerfestival ‘Gouds Virus Festival’ begint langzaamaan een begrip te worden in Gouda, maar ook ver daar buiten! De tweede editie werd ruim 1000 keer bekeken en er werd zelfs live gestreamd vanuit Ierland. Vanaf volgende week vrijdag 10 april sluiten meerdere theaters zich aan. Het festival verspreidt zich dus door het land en gaat verder onder de naam: Theater Virus Festival.

De insteek van het online festival is om hoop, vreugde, een beetje troost en inspiratie te geven door een positief cultureel virus te verspreiden. Aanstaande vrijdag 3 april om 20.00u start de 3e editie van het Theater Virus Festival met de Goudse Pip Alblas, hammondorganist Rob Mostert, cabaretier Martijn Kardol, presentator & illusionist Niels Houtepen en zangeres Margriet Sjoerdsma.

Vanaf vrijdag 10 april sluiten Theater De Leest (Waalwijk), Theater Het Kruispunt (Barendrecht), ATLAS theater (Emmen) en Theater aan de Schie (Schiedam) zich aan bij het festival. Elke week is een talent van eigen bodem van die theaters te bewonderen en de co-hosting wordt vanuit dat theater verzorgd. De culturele sector heeft het momenteel zwaar en daarom worden de krachten gebundeld. Dit is een samenwerking waar De Goudse Schouwburg erg trots op is!

Het festival is elke vrijdagavond geheel gratis te bekijken. De theaters vragen enkel om een donatie te doen, dat geheel naar de artiesten zal gaan.

Het Theater Virus Festival is via het YouTube kanaal van De Goudse Schouwburg te zien. Iedereen kan hiermee alle optredens online bekijken, er is geen account nodig. Meer informatie is te vinden via www.goudseschouwburg.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl