Weekblad deGouda digitaal

Thierry van Vugt voorgedragen als nieuwe wethouder

Gouda – De fractie van D66 Gouda draagt Thierry van Vugt voor als nieuwe wethouder. Van Vugt (1981) is momenteel fractievoorzitter voor D66 in de Goudse gemeenteraad en daarnaast werkzaam bij de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Van Vugt werd eerder dit jaar aangewezen als lijsttrekker van D66 in Gouda.

Vorige week werd bekend dat de zittende wethouder, Daphne Bergman, waarnemend burgemeester in Beuningen wordt. Hierdoor ontstaat er in het Goudse stadsbestuur een vacante plek van wethouder. Hoewel de raadsverkiezingen zich binnen enige maanden aandienen, is de D66-fractie tot het oordeel gekomen dat zij de wethouderspositie opnieuw in wenst te vullen.

Van Vugt: “De vacante portefeuille in het college is stevig. Door aanstelling van een opvolger voor Daphne wil D66 bestuurlijke continuïteit borgen. We zijn de grootste raadsfractie en willen daar ook verantwoordelijkheid voor nemen. Daar komt bij dat de bestuurssituatie in Gouda, met een zakencoalitie, bijzonder is.”

D66 kijkt met vertrouwen en optimisme uit naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. De inzet is om ook na die verkiezingen bestuursverantwoordelijkheid te nemen.

De gemeenteraad is per brief geïnformeerd over de voordracht. De benoeming zou op 15 januari moeten ingaan. De raad zal zich in januari moeten uitspreken over de benoeming. Frank de Pont, thans burgerraadslid, zal de plek die Van Vugt achterlaat in de fractie opvullen. Elma de Ronde zal de rol van fractievoorzitter op zich nemen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl