Weekblad deGouda digitaal

Tien keer vrijwilligerspenning in Ronssehof

Gouda – Tien dames die zich als vrijwilliger verdienstelijk maken voor Ronssehof, kregen woensdagmiddag 30 augustus de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uitgereikt. Wethouder Corine Dijkstra deelde de penningen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst. 

Mevrouw Begeer-de Rooij is gestart als vrijwilliger bij de terminale thuiszorg en inmiddels is ze  vrijwilliger bij de Ronssehof bij de kookgroep, waar culinaire gerechten worden geserveerd. Ondanks haar hoge leeftijd is ze nog steeds actief.

Mevrouw Beil-Gorissen is alweer 20 jaar vrijwilliger binnen Zorgpartners. Zij is gestart in de cliëntenraad, wat ze nog steeds doet. Ook helpt ze mee met reparatie van kleding van bewoners en is ze actief als vrijwilliger bij de eetgroep, de hobbygroep en bij ‘voetjes van de vloer’.

Mevrouw Broer-van Kwawegen is vanuit haar werksituatie bij de Ronssehof doorgegaan als vrijwilliger. Ze kent het hele huis en haar bewoners en is overal inzetbaar. Ze helpt mee met het verzorgen van maaltijden en het halen en brengen van bewoners van en haar hun kamer. Ze kent veel bewoners al erg lang.

Mevrouw Grootendorst-van Geer is inmiddels meer dan 40 jaar als vrijwilliger actief. Zij was bestuurslid van Ronssehof voordat het zorgcentrum was aangesloten bij Zorgpartners.  Ze is ook betrokken bij vele activiteiten zoals bewonersvakanties en spelmiddagen. Verder maakt ze deel uit van de bezoekgroep van de hervormde kerk.

Mevrouw Van Gijzel-Odink is sinds 1995 vrijwilliger bij de Riethoek en sinds 1999 bij de Ronssehof. Ze helpt mee met gezellige avonden zoals een muziekvoorstelling of samen bewegen op muziek. Zij is in de Riethoek pianiste geweest bij de wekelijkse zangavond. Ook in de Ronssehof is ze betrokken bij veel activiteiten en ze speelt hier vaak piano.

Mevrouw Harmsen is gestart in de Riethoek waar ze meehielp met ontspanningsavonden, samen bewegen en de bingo. Ook is ze als vrijwilliger betrokken bij het handwerken, waar ze zorgt dat mensen verder kunnen met hun activiteiten. In het jaar van de vrijwilliger was ze interviewer bij het maandelijkse vrijwilligerskrantje. Bij grote activiteiten helpt ze altijd mee.

Mevrouw Van Houten-de Jong is alweer 10 jaar vrijwilliger in de Ronssehof. Voor die tijd was ze mantelzorger van haar ouders en schoonouders. Ze helpt de activiteitenbegeleiding bij het bloemschikken en het verzorgen van handen van de bewoners en heeft dan tegelijk veel warme aandacht voor de mens die voor haar zit.

Mevrouw Kelder-Karsemeijer is al meer dan 20 jaar vrijwilliger in de Ronssehof. Ze assisteert bij creatieve activiteiten en ze is actief bij de kookgroep, die garant staat voor heerlijke maaltijden. Ze staat altijd klaar om te helpen.

Mevrouw Nobels-Klokkers is 20 jaar vrijwilliger. Zij werkt in het winkeltje waar ze mensen helpt met hun dagelijkse boodschappen. Ze helpt mee bij de bingoavonden. Ze kent inmiddels alle bewoners en heeft met hen een goede band.

Mevrouw Schuling-de Lange is ongeveer 10 jaar vrijwilliger. Ze is als vrijwilliger actief geworden nadat ze gestopt is met werken. Zij kon de Ronssehof met haar bewoners niet missen. Ze is vrijwilliger bij de activiteitenbegeleiding.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl