Weekblad deGouda digitaal

Tijdelijk laptopvergoeding voor arme basisschoolkinderen

Gouda – De bestaande regeling voor vergoeding van laptops aan kinderen uit arme gezinnen is tijdelijk uitgebreid naar de lagere school. Voorheen gold er al een vergoedingsregeling voor kinderen van het voortgezet onderwijs en hoger onderwijs. Door de sluiting van de scholen heeft de gemeente Gouda de regeling nu ook opengesteld voor de basisschool.

‘Scholen zijn verplicht om bij digitaal onderwijs hun leerlingen te helpen met een laptop of tablet’, schrijft de gemeente. Is er via school geen materiaal beschikbaar en heeft u een laag inkomen, dan kunt u een aanvraag indienen, schrijft zij verder. Er is dan mogelijkheid voor een tegemoetkoming in de kosten van aanschaf van een laptop.

De uitgebreide regeling geldt alleen voor mensen met een laag inkomen. Verder is belangrijk dat de school geen laptop beschikbaar stelt. De vergoeding is maximaal 400 euro, eens in de vijf jaar. De speciale regeling voor basisschoolkinderen loopt tot 1 juli dit jaar. Meer informatie vindt u bij het Coronanieuws op de website van de gemeente Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl