Weekblad deGouda digitaal

Tijdelijke woningen Winterdijk voor hoge nood

Gouda – Op de locatie aan de Winterdijk, waar de voormalige technische school heeft gestaan, komt ruimte voor zestig tijdelijke woningen. De verplaatsbare woningen moeten een thuis worden voor specifieke doelgroepen die op dit moment weinig kans maken op de woningmarkt. De gemeente Gouda denkt hierbij aan jongeren, starters en spoedzoekers. Het project zal worden uitgevoerd door Mozaïek wonen en moet uiterlijk in de eerste maanden van 2021 gereed zijn.

De gemeente heeft het project opgestart omdat het voor sommige doelgroepen enorm moeilijk is om aan woonruimte te komen. Een van die groepen zijn de zogenaamde ‘spoedzoekers’; mensen die geen urgentieverklaring kunnen krijgen maar wel in een bijzondere persoonlijke situatie verkeren. Andere doelgroepen waarvoor de woningen zijn bedoeld zijn jongeren en starters, bijvoorbeeld omdat zij kansloos zijn bij de toewijzing van een sociale huurwoning.

Opstap
De woonunits zullen gaan bestaan uit 14 eenkamer- en 46 tweekamerwoningen, en zullen aanzienlijk hoogwaardiger uitpakken dan de welbekende ‘containerwoning’. De eenkamerwoningen zijn bedoeld voor jongeren tot 23 jaar. De tweekamerwoningen zijn voor 2 jaar op rij te huren door spoedzoekers.

Maatschappelijke zorg
Er worden in totaal 13 woningen gereserveerd voor mensen die uit een maatschappelijke instelling komen, zoals maatschappelijke zorg of jeugdzorg. Een ander voorbeeld zijn cliënten uit een beschermd wonen instelling, die hier de kans krijgen om het op zichzelf te proberen. De gemeente Gouda en Mozaïek wonen hopen met dit project een mooie opstap of tussenstap te bieden voor wie wel een steuntje in de rug kan gebruiken. De bedoeling is dat het tijdelijke woonproject 15 jaar meegaat. De woningen moeten uiterlijk in de eerste maanden van 2021 zijn gerealiseerd. Selectie van kandidaten vindt plaats door een speciale selectiecommissie.

Impressie: Bureau SAB

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl