Weekblad deGouda digitaal

Tijmen Zentveld: Vrijwilligerswerk tijdens de verkiezingen

Tijmen Zentveld is dit jaar zes jaar actief als vrijwilliger bij verschillende stembureaus. Na een aantal jaren Woerden te hebben geholpen bij de verkiezingen, is hij nu actief voor Gouda op 15 maart. Met 33 stembussen in Gouda is er genoeg keus voor iedereen om bij jou in de buurt jouw keuze te maken. Mocht je in de buurt zijn van de Columbuslaan, ga dan daar stemmen, want daar zit vanaf 07.30 uur Tijmen klaar om de stemmers wegwijs te maken en te helpen waar nodig.

“Voorafgaand aan het tellen bij het stembureau moeten de vrijwilligers eerst een cursus van 2,5 uur volgen. Hier leren wij in een rap tempo ongeldige paspoorten te herkennen, de echtheid van een kiezerspas of hoe het precies werkt bij volmacht. Allemaal noodzakelijk om het stemmen soepel te laten verlopen. Vervolgens ziet mijn dag er als volgt uit: rond 06.30 uur zorgen we ervoor dat de spullen worden opgehaald en rij ik verder naar de stembus. Eenmaal aangekomen zetten we alles klaar en is het wachten op de eerste stemmers. In de middag verwisselen de mensen van de ochtendshiften met de middagploeg en in de avond verandert de indeling nogmaals, we tellen altijd met zijn negenen.” Volgens Zentveld ging het vroeger een stuk sneller met de stemcomputer, “binnen tien minuten stonden we na sluitingstijd buiten, in plaats van tot middernacht tellen.” Natuurlijk moet iedereen zelf weten waar hij of zij op gaat stemmen en Zentveld heeft daarom ook maar één advies en dat is: “Ga in ieder geval stemmen, want elke stem telt en wees überhaupt blij dat je mag stemmen.”

Wat: bij stembureau aan de Columbuslaan
Hoeveel vrijwilligers: in de ochtend begin je er met drie en je eindigt in de avond bij het tellen met negen vrijwilligers
Nieuwe vrijwilligers nodig: Nee, als er mensen uitvallen is er altijd nog de reservelijst

Bekijk hier de pagina in weekblad deGouda.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl