Weekblad deGouda digitaal

Toch raddraaiers bij intocht in Gouda

#Gouda – Na de intocht van de Sint in Gouda hebben zich toch raddraaiers geroerd bij de ontvangst van de Sint op het schavot van het stadhuis op de Markt. In de achterste rijen bij de Waag en achter de Waag toonden tegenstanders van Zwarte Piet T-shirts met protesten en probeerden zij spandoeken die ze onder hun jas hadden meegenomen te ontvouwen.

Volgens officiële berichten werden 60 mensen aangehouden, maar bronnen bij de politie hebben het tegenover deze krant over zeker negentig aanhoudingen. Een van de opgepakten is documentairemaakster en anti-zwarte Piet activiste Sunny Bergman. Ouders rond de protesterenden reageerden verontwaardigd omdat hun kinderen begonnen te huilen en in de verdrukking kwamen. Volgens diverse ouders heeft de protestbeweging hiermee iedere vorm van begrip verspeeld.'”Wij nemen het deze raddraaiers zeer kwalijk dat ze hun protesten in het bijzijn van het grootste kinderfeest van Nederland zo hebben geuit”, zo verwoordde het een van de ouders tegenover deze krant. “Wij hopen dat heel Nederland deze vorm van protest tegen een sprookjesachtig kinderfeest massaal afkeurt.” Ondernemers in de binnenstad van Gouda spreken desgevraagd tegenover deze krant over ‘zieke geesten van een paar gefrustreerde beroeps-activitisten die een kinderfeest willen verpesten’.
Overigens traden de ME en de politie dusdanig efficiënt en professioneel op dat maar weinigen rondom de protesten iets hebben gemerkt van de de actie.

Zowel de burgemeester van Gouda als minister-president Rutte reageerden verontwaardigd.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl